• Surströmmingspremiär – efter 49 års väntan

    Surströmming har alla någon form av relation till­ – antingen har man ätit, vägrar att äta eller helt enkelt tror man att det inte är gott. Det är lätt att förstå då ingen kan påstå att lukten av surströmming är god... Läs mer

  • Sluta drick defekta viner!

    Korkeken - vacker men kanske inte bäst för vinet? Läs mer

  • Drömmen om en vingård

    Det är många som drömmer om att äga en vingård i något soligt och varmt område och njuta av lata dagar med besökande vänner tillsammans med god mat och dryck. Självklart skall det vara ekologisk odling, inte bara i köksträdgården, utan alla 20 hektar vingård också, hur svårt kan det vara? Läs mer

  • Mitt jobb är inte som andras!

    Mitt jobb är inte som många andras. Jag kom att tänka på det här om dagen när vi satt i vårt konferensrum klockan halv tio på morgonen och provade 28 viner från Kalifornien i prisklassen 399 till 1799. Läs mer

  • Möt en vinfantast!

    Jag träffar Lasse Solum, VD på vinimportören Divine, och med 25 års erfarenhet av att arbeta med vin. Lasse har även varit Chefssommelier på Grand Hôtel i Stockholm och drivit egen vinbar. Hans kunskaper och intresse för vin är imponerande – och snart kommer han skriva om vin här på SilverSociety! Läs mer

  • Mango med mozzarella, chili, lime och koriander

    Mango och mozzarella låter som en märkligare kombination än vad det är – de är verkligen grymt goda ihop. Originalet med tomat och mozzarella är ett möte mellan solmogna sötsyrliga tomater och salt mjölkig buffelmozzarella. Jag använder helst svensk buffelmozzarella från Öja gård som ligger mellan Eskilstuna och Katrineholm. Gården drivs av Ebba och Gustaf […] Läs mer

  • Japansk kålsallad med ponzugelé och kokos

    Ponzu är en syrlig japansk soja- sås som går att göra i  många olika varianter. En lös gelé gjord på ponzusås och agar-agar är ett väldigt gott, fräscht och läskande alternativ till vinägrett när man gör en sallad. Läs mer

  • 20 år med stjärnor

    Möt Mathias Dahlgren – en gigant inom den nordiska mattraditionen. Mannen från Västerbotten som i 20 år haft stjärnor i Guide Michelin och nu senast öppnat  Rutabaga – en helt vegetarisk restaurang. Ett samtal om drivkrafter, ursprung och köksbordets betydelse. -Jag har alltid varit väldigt matroad, ända sedan jag var liten. Det har alltid varit väldigt spännande att äta, ända sedan jag var liten. Med tiden så utbildade jag mig till kock. Intresset har inte minskat med åren utan snarare ökat. Jag är fortfarande lika intresserad av att äta, var jag än är. Sedan växer ju intresset genom mer fördjupad kunskap och erfarenhet och jag kan tillgodogöra mig mat och dryck på ett annat sätt. Prova ny mat är spännande. Jag blir ännu mer berikad när jag vet hur något är tillagat eller gjort. Läs mer

  • Mathias utvalda recept för Silver Society

    Bönorna är jättegoda att äta som de är, men vill man toppa dem med till exempel färsk stekt svamp eller tryffel går det givetvis utmärkt! Läs mer

  • Potatispuré med spenat, tryffel och brynt smör av Mathias Dahlgren

    Tre bra potatissorter till puré är mandelpotatis, Andean Sunside och King Edward. Världens kanske mest berömda potatispuré skapades på 1980-talet av den franske trestjärnige kocken Joël Robuchon. Läs mer

Läsvärt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Självklart utan kostnad eller bindningstid

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår cookiepolicy här

Cookiepolicy för SilverSociety.se

Målet med vår policy är att skydda din sekretess och personliga integritet och på samma gång se till att vi har tillräckligt med information för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

1.COOKIES

När du besöker en hemsida kommer din dator automatiskt att få en cookie. Cookies är textfiler som identifierar din dator i vår server. Cookies identifierar inte den individuella användaren utan endast datorn. Många hemsidor använder cookies varje gång någon besöker hemsidan för att kunna samla information om antalet besökare. Cookies samlar information om vilka sidor som besökts av datorn och hur länge. Du som användare av datorn har möjlighet att via datorns inställningar acceptera cookies, få ett meddelande när datorn får en cookie eller att inte acceptera cookies. Väljer du att inte acceptera kakor kan det bidra till begränsad funktionalitet. Vi använder cookies ibland för att hjälpa dig att hitta relevanta länkar inom sidan. Vi sparar ingen personlig information från ditt besök.

2. ACCEPTERA ELLER VÄGRA COOKIES

Varje besökare kan själv ange om han eller hon vill acceptera att ta emot cookies eller inte. De flesta webbläsare tar emot cookies automatiskt, men det går att ändra inställningarna så att de inte accepterar dem eller ger besökaren ett val om han eller hon vill acceptera eller inte. Om cookie-funktionen stängs av kommer eventuellt vissa funktioner kunna utnyttjas till fullo.

Stäng