Surströmmingspremiär – efter 49 års väntan
Surströmming har alla någon form av relation till – antingen har man ätit, vägrar att äta eller helt enkelt tror man att det inte är gott. Det är lätt att förstå då ingen kan påstå att lukten av surströmming är god... Läs mer
Sluta drick defekta viner!
Korkeken - vacker men kanske inte bäst för vinet? Läs mer
Drömmen om en vingård
Det är många som drömmer om att äga en vingård i något soligt och varmt område och njuta av lata dagar med besökande vänner tillsammans med god mat och dryck. Självklart skall det vara ekologisk odling, inte bara i köksträdgården, utan alla 20 hektar vingård också, hur svårt kan det vara? Läs mer
Mitt jobb är inte som andras!
Mitt jobb är inte som många andras. Jag kom att tänka på det här om dagen när vi satt i vårt konferensrum klockan halv tio på morgonen och provade 28 viner från Kalifornien i prisklassen 399 till 1799. Läs mer
Möt en vinfantast!
Jag träffar Lasse Solum, VD på vinimportören Divine, och med 25 års erfarenhet av att arbeta med vin. Lasse har även varit Chefssommelier på Grand Hôtel i Stockholm och drivit egen vinbar. Hans kunskaper och intresse för vin är imponerande – och snart kommer han skriva om vin här på SilverSociety! Läs mer
Mango med mozzarella, chili, lime och koriander
Mango och mozzarella låter som en märkligare kombination än vad det är – de är verkligen grymt goda ihop. Originalet med tomat och mozzarella är ett möte mellan solmogna sötsyrliga tomater och salt mjölkig buffelmozzarella. Jag använder helst svensk buffelmozzarella från Öja gård som ligger mellan Eskilstuna och Katrineholm. Gården drivs av Ebba och Gustaf […] Läs mer
Japansk kålsallad med ponzugelé och kokos
Ponzu är en syrlig japansk soja- sås som går att göra i många olika varianter. En lös gelé gjord på ponzusås och agar-agar är ett väldigt gott, fräscht och läskande alternativ till vinägrett när man gör en sallad. Läs mer
20 år med stjärnor
Möt Mathias Dahlgren – en gigant inom den nordiska mattraditionen. Mannen från Västerbotten som i 20 år haft stjärnor i Guide Michelin och nu senast öppnat Rutabaga – en helt vegetarisk restaurang. Ett samtal om drivkrafter, ursprung och köksbordets betydelse. -Jag har alltid varit väldigt matroad, ända sedan jag var liten. Det har alltid varit väldigt spännande att äta, ända sedan jag var liten. Med tiden så utbildade jag mig till kock. Intresset har inte minskat med åren utan snarare ökat. Jag är fortfarande lika intresserad av att äta, var jag än är. Sedan växer ju intresset genom mer fördjupad kunskap och erfarenhet och jag kan tillgodogöra mig mat och dryck på ett annat sätt. Prova ny mat är spännande. Jag blir ännu mer berikad när jag vet hur något är tillagat eller gjort. Läs mer
Mathias utvalda recept för Silver Society
Bönorna är jättegoda att äta som de är, men vill man toppa dem med till exempel färsk stekt svamp eller tryffel går det givetvis utmärkt! Läs mer
Potatispuré med spenat, tryffel och brynt smör av Mathias Dahlgren
Tre bra potatissorter till puré är mandelpotatis, Andean Sunside och King Edward. Världens kanske mest berömda potatispuré skapades på 1980-talet av den franske trestjärnige kocken Joël Robuchon. Läs mer
Läsvärt
22000 föremål – 15 år som semesterbutik i Kilafors
Sluta drick defekta viner!
Tanten i mig
Ett besök på Ullared!
En resa till Canterbury och London – en blandning av småstadscharm och storstadens puls
Magisk semester i Grekland!
Cykelvasan – en riktig folkfest i Fädrens Spår!
Drömmen om en vingård
Mitt jobb är inte som andras!
Framtidsfullmakt – vad är det? Caroline Törnquist guidar oss