Att älska ett bord

Jag har väl aldrig varit sådär galet förtjust i gamla möbler, och inte heller brukar jag spontanhandla online, men nu är det gjort! Jag köpte ett bord på instagram från Hårga Antik (eller ”hargaantik” på Instagram). Så väldigt nöjd!

Mitt blåa bord i gröngräset

Nu finns mitt fina bord hemma, och jag kan inte sluta fundera på dess tidigare liv. Det är slitet och ojämnt men står stadigt. En alldeles underbar blå färg är bortsliten men syns ändå tydligt. Jag fantiserar om vem som slitit ner färgen? Kan ett barn ha pendlat med benen mot foten av bordet? Har det använts för jobb eller hantverk? Det är knappast ett matbord, litet som det är.

Slitet men stadigt

Det är inget mästerhantverk mitt bord, snarare skapat av vilja och kärlek. Charmigt snarare än fint hantverk. Men så är väl själva livet? Man minns ju charmiga människor bättre än de där perfekta. Människor som också slitits lite i kanten, men som ändå stolt håller sig upprätta.

Det finns något levande över mitt bord, det är ett bord som vägrar ge upp, som lever vidare trots ny plats att bo på. Jag tror dock att mitt bord haft ett bra liv även innan det hamnade hos mig, ett liv av kärlek och glädje. Det har liksom tagit med sig detta i sitt slitage och i sin upprätta hållning. Mitt bord kommer vara än del av mitt hem, och varje gång jag ser det blir jag glad.

Marie-Louise Kjellström

Dela

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår cookiepolicy här

Cookiepolicy för SilverSociety.se

Målet med vår policy är att skydda din sekretess och personliga integritet och på samma gång se till att vi har tillräckligt med information för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

1.COOKIES

När du besöker en hemsida kommer din dator automatiskt att få en cookie. Cookies är textfiler som identifierar din dator i vår server. Cookies identifierar inte den individuella användaren utan endast datorn. Många hemsidor använder cookies varje gång någon besöker hemsidan för att kunna samla information om antalet besökare. Cookies samlar information om vilka sidor som besökts av datorn och hur länge. Du som användare av datorn har möjlighet att via datorns inställningar acceptera cookies, få ett meddelande när datorn får en cookie eller att inte acceptera cookies. Väljer du att inte acceptera kakor kan det bidra till begränsad funktionalitet. Vi använder cookies ibland för att hjälpa dig att hitta relevanta länkar inom sidan. Vi sparar ingen personlig information från ditt besök.

2. ACCEPTERA ELLER VÄGRA COOKIES

Varje besökare kan själv ange om han eller hon vill acceptera att ta emot cookies eller inte. De flesta webbläsare tar emot cookies automatiskt, men det går att ändra inställningarna så att de inte accepterar dem eller ger besökaren ett val om han eller hon vill acceptera eller inte. Om cookie-funktionen stängs av kommer eventuellt vissa funktioner kunna utnyttjas till fullo.

Stäng